Over ons

Stichting De Muren hebben Oren is in 2016 opgericht en biedt projecten voor het basisonderwijs die bewoners van verschillende generaties en verschillende achtergronden met elkaar verbinden. Op deze wijze worden de gevolgen van de hoge segregatiegraad in Den Haag tegengegaan. Ontmoeting leidt tot begrip en empathie. Een betere wereld ontstaat door mensen elkaar beter te laten begrijpen.
Het project is gestart in Den Haag. Deze stad wordt gekenmerkt door haar diversiteit. Het is tegelijkertijd de meest gesegregeerde stad van Nederland.
In 2017 breidt het project uit naar de eveneens diverse stad Rotterdam.
Beide steden kennen een rijk verleden, met veel verschillende verhalen en achtergronden, die samen de stad hebben gemaakt tot wat zij nu is.

Marker den Haag

HAAGSE GESCHIEDENIS

Door ooggetuigen hun verhaal te laten vertellen aan basisschoolleerlingen en hiermee de persoonlijke ontmoeting centraal te stellen, leren de jonge stadsbewoners van nu na te denken over de verscheidenheid aan perspectieven op cultuur, identiteit en hun stad.

Inge Brouwer

Oprichter Inge is erfgoeddeskundige en gespecialiseerd in museale Holocaust-educatie.

Hanneke Verbeek

Oprichter Hanneke is migratiehistoricus met een specialisatie in Oral History.

Inge en Hanneke werkten in eerdere projecten samen en ontdekten hierin de noodzaak tot de oprichting van Stichting De Muren hebben Oren.

BEL ONS

Geschiedenis moet je horen