Bekijk hieronder meer

Hoe werkt het?

In de Emmaus koerier

RVKO-scholen Emmausschool en de Müllerpier namen eind 2023 deel aan een project van Stichting De Muren hebben Oren. Met als doel: leerlingen van verschillende scholen nader tot elkaar en tot andere inwoners van de stad brengen.

Lees verder in de e-koerier nr 4 2023-2024

RVKO scholen en DMHO
De Muren hebben Oren in De Havenloods

In de Havenloods op 24 januari 2023

Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam te wonen, of de stad te moeten verlaten? En in de periode daarna, hoe was het voor inwoners van de voormalige Nederlandse koloniën om naar Nederland te komen? Hoe was het voor gastarbeiders en latere arbeidsmigranten om hier te wonen en werken? Wat hebben vluchtelingen ervaren die in Rotterdam een veilige plek vonden? En wanneer is iemand eigenlijk een ‘echte Rotterdammer’?

Lees verder op de website van De Havenloods

Bij AT5 op 12 april 2022

Kinderen van de Boekmanschool in Amsterdam interviewen voor het project De Muren hebben Oren Annemarie ten Brink (91) over haar ervaringen tijdens de oorlog in Nederlands-Indië. Het project is in het leven geroepen om kinderen met een verschillende sociaal-culturele achtergrond aan elkaar te koppelen en zodat belangrijke Amsterdamse verhalen niet vergeten worden.

Lees verder en bekijk de video

Basisscholieren interviewen Annemarie (91) over de oorlog: “We leren dat we dit niet moeten laten gebeuren”

Annemarie ten Brink, fotostill NH Nieuws
Haagse Helden

Bij Radio Den Haag FM op 21 februari 2022

Elke maandagavond krijgen de Haagse Helden de volle aandacht op Den Haag FM. Welke helden? De vrijwilligers die deze mooie stad mooier en bruisender maken! In de uitzending hoor je elke week inspirerende verhalen, leuke anekdotes en mooie vacatures voorbijkomen.

Inclusief samenleven begint met samen opgroeien

KIS logo

Het Kennisplatsform Inclusief Samenleven (KIS) heeft -naast enkele andere prachtige projecten- Stichting De Muren hebben Oren geobserveerd en bestudeerd voor het KIS-rapport ‘Samen Opgroeien’ (2022). De resultaten van het onderzoek zijn hier te lezen:

‘In ons land maken talloze organisaties zich sterk om inclusief samenleven te bevorderen. Vertegenwoordigers van twee projecten tegen onderwijssegregatie vertellen waarom het belangrijk is hier al jong mee te beginnen.’

Lees verder… 

Bij OmroepWest op 9 juni 2017

Tentoonstelling
Vensters op Den Haag
tot 30 september 2019

In de pop-up tentoonstelling ‘Vensters op Den Haag’ stonden 5 Haagse verhalen centraal. Persoonlijke geschiedenissen over het leven in de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog óf over het vinden van een nieuwe plek in de Haagse samenleving na migratie.

Vensters op Den Haag

Bij OmroepWest op 25 april 2018

Bij OmroepWest op 7 februari 2017

AD 11-04-2017 uitsnede

In het AD van 11 april 2017

Geschiedenis moet je horen