Info voor Vertellers en Begeleiders

Info voor Vertellers

Kunt u uit eigen ervaring vertellen over de Tweede Wereldoorlog in onze stad of in Nederlands-Indië, of over uw komst vanuit de voormalige koloniën zoals Nederlands-Indië, Suriname of De Antillen, of over uw komst hiernaartoe als gastarbeider of latere arbeidsmigrant, of over uw leven als (ex-)vluchteling in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar u!

Wat kunt u verwachten?
4 leerlingen komen bij u thuis op bezoek, met een volwassen begeleider. De leerlingen zijn goed voorbereid op het onderwerp en nemen hun eigen vragenlijstje mee. Het interview vindt plaats onder schooltijd en duurt maximaal een uur. De begeleider maakt notities en schrijft na afloop een korte samenvatting. De leerlingen dragen deze voor tijdens hun eindpresentatie. U wordt hiervoor uitgenodigd.

Enkel met uw expliciete toestemming gebruiken wij uw verhaal en foto’s voor andere doeleinden, zoals publicatie.

Info voor Begeleiders

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor stichting De Muren hebben Oren? Wij zijn altijd op zoek naar geschikte interviewbegeleiders. Neem contact met ons op via info@demurenhebbenoren.nl. We nodigen u dan graag uit voor een kennismaking. Voorafgaand aan het begeleiden van interviews krijgt de vrijwilliger een uitgebreide instructie, wordt een VOG aangevraagd en dient de Gedragscode te worden ondertekend.

Geschiedenis moet je horen!